Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Τρίτη και τελευταία Σύναξη Ιερέων Νεότητος και Κατηχητών της Ι.Μ. Γλυφάδας Ε. Β. Β. και Β., για το εκκλησιαστικό έτος 2016-2017.


Tην Τετάρτη 4 Μαΐου 2017 και ώρα 20.00 μ.μ. με την παρουσία του Ποιμενάρχου μας κ. Παύλου, συγκεντρώθηκαν  οι Ιερείς Νεότητος καθώς και οι Κατηχητές και οι Κατηχήτριες της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας Ε. Β. Β. και Β., στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Βούλας, όπου μετά την προσευχή, παρατέθηκε ένα μικρό κέρασμα από Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού, προς τιμή όλων των συμμετεχόντων.

Στη συνέχεια ο π. Αντώνιος Χρήστου ο Γραμματεύς του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως παρουσίασε τις αποφάσεις της Επιτροπής Νεότητος που διεξήχθη στο Γραφείο του Σεβασμιωτάτου στις 5 Απριλίου του 2017. Σε συνοπτικές και γενικές γραμμές οι αποφάσεις ήταν οι εξής :

 1.        Λήξη Κατηχητικών Συνάξεων.
Οι Κατηχητικές Συνάξεις  φέτος τελειώνουν το Σαββατοκύριακο 6-7 Μαΐου ή 13-14 Μαΐου 2017, ανάλογα τι θα επιλέξει και τι εξυπηρετεί την κάθε Ενορία. Σκοπός είναι να γίνει μία γιορτή με συμμετοχή των παιδιών, να προσφερθεί πλούσιο κέρασμα και να δοθούν αναμνηστικά δώρα στα παιδιά.
2.         Τελικοί Αθλητικών.
Ο Στίβος θα γίνει την Κυριακή 18 Ιουνίου το απόγευμα. Περιμένουμε τις ολοκληρώσεις των αγωνιστικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου Δημοτικού και Γυμνασίου αρρένων για να γίνουν οι απονομές και η διεξαγωγή  των τελικών ποδοσφαίρου-καλαθοσφαίρισης-πετοσφαίρισης, θα οριστούν ημερομηνίες, εντός Μαΐου, κατόπιν συνεννοήσεως με τους Δήμους που θα μας παραχωρήσουν τα γήπεδα. 
3.         Μήνυμα Μητροπολίτου μαζί με Παρακλήσεις-δεήσεις για προαγωγικές, απολυτήριες και πανελληνίων μαθητών.
Το Γραφείο Νεότητος μετά το Πάσχα και κατά την συνάντηση των Ιερέων Νεότητος και Κατηχητών, θα έχει έτοιμες τις προσκλήσεις, τις αφίσες και το μήνυμα του Μητροπολίτου για να τις δώσουμε στα σχολεία πριν τις 9 Μαΐου που σταματούν τα μαθήματα τα Λύκεια. Θα γίνουν δεήσεις σε όλους τους Ναούς κατά το τέλος της Θ. Λειτουργίας της Εορτής του Αγίου Πνεύματος 5 Ιουνίου και το απόγευμα της ίδιας ημέρας, προαιρετικά κάθε Ναός μπορεί να τελέσει μετά τον Εσπερινό (κατά τις 7.00 μ.μ.) και μία ειδική παράκληση προς φωτισμό της διανοίας των παιδιών που διαγωνίζονται στις πανελλήνιες εξετάσεις των.

4.         Γιορτή του παιδιού.
Στις 11 Ιουνίου το απόγευμα, στον γνωστό τόπο και η μεγάλη συνάντηση για την διανομή των περιπτέρων στις 8 Ιουνίου στον ίδιο τόπο της Εκδήλωσης.  Παρακαλούμε όλους τους Κατηχητές να συμβάλουν στο διοργανωτικό κομμάτι, όπως ξέρουν κάθε χρόνο.
5.         Υλοποίηση επίσκεψης στις φυλακές, προσφορά δεμάτων και πραγματοποίηση του φιλικού αγώνα.
Θα γίνει φέτος προς το καλοκαίρι κατόπιν συνεννοήσεως του Μητροπολίτη μας και του Διευθυντού των Φυλακών Ανηλίκων Αυλώνος. Θα χρειαστεί συντονισμός για την προπαρασκευή των δεμάτων που θα πάμε, που πρέπει να είναι όμοια για αποτροπή διενέξεων των κρατουμένων μεταξύ τους.
6.         Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως στη νήσο Τήνο.
Εκκρεμούσαν κάποιες εργασίες συντηρήσεως των εγκαταστάσεων που πραγματοποιήθηκαν και ολοκληρώθηκαν  μετά το Πάσχα. Ορίστηκαν οι δύο κατασκηνωτικές περίοδοι: 1η) Για Άρρενες Λυκείου : 3-8 Ιουλίου και 2η) Θηλέων Λυκείου : 10-15 Ιουλίου. Δόθηκαν δηλώσεις συμμετοχής προς συμπλήρωση από τους κηδεμόνες των γονέων. Αν ο αριθμός συμμετοχών υπερβεί την χωριτικότητα της κατασκήνωσης, θα γίνει άλλη μία περίοδος.
7.         Άλλη ποιμαντική δραστηριότητα για την νεότητα το καλοκαίρι.
Δόθηκαν οδηγίες κατά την συνάντηση κατηχητών γιατί είμαστε μια αστική Μητρόπολη και είναι περίοδος διακοπών. Όσο το δυνατόν όμως, πρέπει να δραστηριοποιηθούμε (ο κάθε Ναός να το κρίνει και να πράξει κατά το δυνατόν) γιατί είναι  το γεγονός ότι τα παιδιά είναι διαθέσιμα αυτό το  διάστημα, βρίσκονται συνήθως έξω από το Ναό, αλλά εμείς δυστυχώς είμαστε ανενεργοί και τα Πνευματικά μας κέντρα κλειστά. Μία προβολή ταινίας, μία αθλητική ή θεατρική δραστηριότητα, ένα ομαδικό παιχνίδι, είναι ικανά να συνδεθούν τα παιδιά με την Ενορία και την Εκκλησία γενικότερα.
8.         Προσκυνηματική Εκδρομή Κατηχητών.
Η ημερομηνία που θα αποφασίστηκε για φέτος είναι το τριήμερο 15-17 Σεπτεμβρίου. Προτάθηκαν 3 μέρη : α) Προυσιώτισσα-Καρπενήσι. β) Λευκάδα και γ) Ανατολική Μακεδονία: Δράμα-Εικοσιφήνισσα, Σιδηρόκαστρο-Φυλάκιο Ρούπελ. Θα πάρουμε προσφορές και θα προσπαθήσουμε να εξασφαλίσουμε γεύματα και φιλοξενίες από τις τοπικές Μητροπόλεις και θα αποφασίσουμε.
9.         Άλλα θέματα που θα προτείνουν τα μέλη της Επιτροπής.
α) Ο π. Πορφύριος Πλυτάς με την ιδιότητα του Αρχηγού της Κατασκήνωσης, μπαίνει ως μόνιμο μέλος της Επιτροπής Νεότητος.
2) Αποφασίστηκε Συνάντηση Ιερέων Νεότητος και Κατηχητών, την 3η Μαΐου 2017 και ώρα 8.00 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Βούλας, για να δώσουμε οδηγίες και διευκρινήσεις, αλλά και να γίνει διάλογος, για όλα τα παραπάνω θέματα.

Μετά την παρουσίαση των αποφάσεων της Επιτροπής Νεότητος, από τον Γραμματέα της Επιτροπής π. Αντώνιο, ανέβηκε στο βήμα ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Παύλος, όπου έδωσε αναλυτικές οδηγίες και διευκρινήσεις στις αποφάσεις αυτές. Σε κάποια θέματα έκανε και κάποιες παρατηρήσεις σε σφάλματα και παραλήψεις που παρατηρήθηκαν για τα ίδια θέματα σε προηγούμενες χρονιές.  Ακολούθησε διάλογος και παρεμβάσεις από αρκετούς  Κατηχητές και  Ιερείς. Ο Επίσκοπος, πριν το τέλος της Συνάξεως, δεν παρέλειψε να ενημερώσει για γενικότερα τρέχοντα θέματα της Εκκλησιαστικής ζωής  και της Ιεράς Μητροπόλεως ειδικότερα και να επιστήσει την προσοχή, την επαγρύπνηση κληρικών και λαϊκών και κυρίως την προσευχή μας για να φωτίσει ο Θεός εμάς και όλους τους υπευθύνους διοικούντες και μη.    

Στο τέλος της Εκδήλωσης έλαβαν οι συμμετέχοντες από το χέρι του Σεβασμιωτάτου ένα βιβλίο και μία εικόνα ως ευλογία και αποχώρησαν.


Εκ του Γραφείου Νεότητος, της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας Ε. Β. Β. και Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή