Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Τρίτη Συνάντηση της Κατηχητικής Συνάξεως του Ιδρύματος ΚΑΑΠ Βούλας.


Την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016, στις 6.00 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε η 3η κατά σειρά  συνάντηση της Κατηχητικής Συνάξεως στο Ίδρυμα Κέντρο Αποκαταστάσεως Αναπήρων Παίδων Βούλας.

Μετά την προσευχή, ο Υπεύθυνος Ιερέας του Ιδρύματος, π. Αντώνιος Χρήστου συνέδεσε το σημερινό μάθημα που ήταν η Αναφορά στα Τρία Πρόσωπα της Αγίας Τριάδος και του Χριστού μας, ως η Σάρκωση Του δευτέρου Προσώπου της Θεότητος, με την Εκκλησία που είχαμε μιλήσει την προηγούμενη Παρασκευή.  Ο Ιερέας διευκρίνισε στα παιδιά, ότι η Αγία Τριάδα αποκαλύπτεται αλλά δεν ανακαλύπτεται, περιγράφεται αλλά δεν ορίζεται, πιστεύεται αλλά δεν κατανοείται με την λογική και τους θύμισε τον τρόπο που κάνουμε τον Σταυρό μας και τι ακριβώς συμβαίνει.

  Στη συνέχεια οι Κατηχητές Μιχάλης Παπαργύρης και Σπυρίδων Χορμοβίτης έπαιξαν ένα μικρό σκετσάκι, απλό, εύθυμο και χειροπιαστό στα παιδιά, για το τι είναι η Αγία Τριάδα, παίρνοντας αφορμή από την Ενορία της Αγίας Τριάδος Γλυφάδας που υπάρχει στη Μητρόπολή μας και πότε ακριβώς εορτάζει.

Ακολούθησε η  Κατηχήτρια Φανή Τριπολιτσιώτου, η οποία διηγήθηκε με πολύ απλά και κατανοητά λόγια, τα λόγια του Χριστού μας ως Καλό Ποιμένα, ο οποίος αφήνει τα 99 για να σώσει ακόμη και το 1 πρόβατο. Ενώ ο Κατηχητής Δημήτριος Κορμποθέκας  έκλεισε με ένα δίλημα στα παιδιά, αν είχαμε μία ζυγαριά και βάζαμε εκεί όλες τις αρετές, βάζαμε όλα τα αγαθά πνευματικά και υλικά και στο άλλο είχαμε μόνο τον Χριστό, ποιο θα επιλέγαμε; Τι έχει πιο αξία; Φυσικά το πρόσωπο του Χριστού μας, γιατί εκεί είναι και η Σωτηρία και ο χορηγός κάθε αγαθού.


Στη συνέχεια με αφορμή τα γενέθλια ενός μέλους της συνάξεως της Μαρίας η οποία έκλεισε τα 13, είχαμε φέρει τούρτες, μπισκότα και ποπ-κορν ως κέρασμα. Πριν σβήσουμε τα κεράκια ο π. Αντώνιος εξήγησε στα παιδιά, ότι κανονικά οι Ορθόδοξοι δεν γιορτάζουμε γενέθλια, αλλά εμείς εορτάζουμε στις μνήμες των Αγίων που είναι η μέρα του μαρτυρίου τους ή της κοιμήσεώς τους και αναχωρήσεώς τους από αυτόν τον κόσμο προς την όντως ζωή! 

Μετά το σβήσιμο των κεριών και του σερβιρίσματος, ακολούθησε χορός με παραδοσιακά τραγούδια και στο τέλος κάναμε μια μικρή χειροτεχνία, φτιάχνοντας σκαντζοχοιράκια διακοσμητικά για το δωμάτιο των παιδιών. Μετά το τέλος της χειροτεχνίας, τα παιδιά γύρισαν στο θάλαμό τους, ανανεώνοντας το ραντεβού μας για την επόμενη Παρασκευή, ανήμερα της Εθνικής μας Εορτής.




              Εκ της Κατηχητικής Συνάξεως του Ιδρύματος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή