Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Ο Εσπερινός της Εορτής της Μεταμορφώσεως στην Ι.Μ. Γλυφάδας, Ε. Β. Β. και Β.


Κατά την εορτή της Μεταμορφώσεως του Κυρίου μας στην Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας E. B. B. και Β., εορτάζει και πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως Σωτήρος Σουρμένων Ελληνικού.

Ο Ιερός Ναός ευρίσκεται επί της οδού Ιασωνίδου  και οι ενορίτες του στην πλειοψηφία τους  κατάγονται από τον Πόντο.

Την Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015, παραμονή της Εορτής, στις 7.30 μ.μ. τελέσθηκε με λαμπρότητα και με κάθε εκκλησιαστική τάξη  ο Πανηγυρικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Παύλου, με τη συμμετοχή πολλών Ιερέων, σύσσωμης της Δημοτικής Αρχή του Δήμου Ελληνικού-Αργυρουπόλεως και πλήθους κόσμου.

Μετά τα Απόστιχα, τον Θείον Λόγον εκήρυξε ο ίδιος ο  Σεβασμιώτατος κ. Παύλος ο οποίος στην αρχή τόνισε ότι έχει επισκεφθεί πολλές το Όρος Θαβώρ κατά το παρελθόν και έχει λάβει την ευλογία που είναι ακόμη αισθητή μέχρι και σήμερα. 

Στη συνέχεια στο κύριο μέρος της ομιλίας του, ομίλησε για το γεγονός της Μεταμορφώσεως μέσα από τις προφητικές προτυπώσεις, την καινοδιαθηκική διήγηση και τις πατερικές αναλύσεις, υπογραμμίζοντας  πως ότι συνέβηκε εκεί πάνω στο Όρος, είναι σωτήριο και διδαχτικό για όλους μας, τους πιστούς του σήμερα. Κάποια στιγμή ο Σεβασμιώτατος αναρωτήθηκε : «Έχουμε πολλά πρόσωπα ανθρώπων, αλλά λίγες προσωπικότητες...! Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί προσωπικότητα σημαίνει να έχει κάποιος σφυρηλατηθεί και μεταμορφωθεί με την μετοχή μας στο Θαβώριο Φως, το οποίο φωτίζει, αλλοιώνει καλώς και αγιάζει τον άνθρωπο...»!  Κατά το τέλος της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στα σύγχρονα κοινωνικά δεδομένα, με τις κοινωνικές ανισότητες, την γενική δυσαρέσκεια και απαισιοδοξία, την επένδυση στο ψέμα και στο "σκοτάδι" από τα Μ.Μ.Ε. και τους διοικούντες της πατρίδας μας και όχι στο Φως, την Αλήθεια δια της προσευχής. Ο Ποιμενάρχης μας κλείνοντας, είπε πως όσο προσευχόμαστε, όσο μετέχουμε του Θαβωρίου Φωτός του Χριστού μας, τόσο και ελπίζουμε και φωτιζόμαστε, ευχόμενος σε όλους τους πιστούς που κατέκλεισαν τον Ιερό Ναό, «Έτη πολλά, μεταμορφούμενα!» 


              Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή