Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

H παρέλαση για την Εθνική μας Εορτή της 28ης Οκτωβρίου του 1940 στον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.



   Με την πρέπουσα λαμπρότητα και επισημότητα τελέσθηκε σήμερα στο Ηρώων του Δημοτικού Διαμερίσματος Βούλας, του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης,  η Επιμνημόσυνη Δέηση για τους πεσόντες στην Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου του 1940, από τους Ιερείς των Ενοριών του Δήμου, παρουσία του Δημάρχου κ. Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, του Δημοτικού Συμβουλίου, όλων των στρατιωτικών αρχών και σωμάτων ασφαλείας της περιοχής, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πλήθος κόσμου. 

   Μετά την δέηση, ακολούθησε ο πανηγυρικός της ημέρας από γυναίκα Εκπαιδευτικό Σχολείου της Βάρης. Στη συνέχεια ακολούθησε κατάθεση στεφάνων που ήταν λιγότερα από ποτέ, καθώς προτιμήθηκαν οι φορείς να καταθέσουν αντί στεφάνων χρήματα, για τα Ιδρύματα Κ.Α.Α.Π. (πρώην Π.Ι.Κ.Π.Α.) Βούλας και Παιδικού χωριού S.O.S. Βάρης.
  Μετά την ολοκλήρωση των στεφάνων, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή και ψάλθηκε ο Εθνικός Ύμνος.
 Στη συνέχεια με την άφιξη του Σεβασμιωτάτου μας  Μητροπολίτου Γλυφάδας Ε. Β. Β. και Β. κ. Παύλου, συνοδευόμενος από τους ιερείς της πόλεως, την Υφυπουργό Αθλητισμού και Πολιτισμού κ. Άντζελα Γκερέκου, του Δημάρχου και όλων των επισήμων παρακολούθησαν την παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας, ντυμένης στα χρώματα της γαλανόλευκης και με την ελληνική σημαία στα χέρια, καθώς και αθλητικών σωματείων και άλλων φορέων, στην λαμπρότερη παρέλαση που έχει γίνει ποτέ, καθώς για πρώτη φορά στον ενιαίο πλέον Δήμο, γίνεται μία παρέλαση και όχι τρεις ταυτόχρονα σε κάθε Δημοτικό Διαμέρισμα, όπως άλλες χρονιές.


  Μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης, ο Σεβασμιώτατος έδωσε τα εύσημα στον κ. Δήμαρχο για την οργάνωση και την ευχή του σε όλους τους τοπικούς άρχοντες που έσπευσαν να λάβουν την ευχή του.


             

                    Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή