Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Σε πανηγυρικό τμήμα, τελέσθηκε ο Αγιασμός των Κατηχητικών Συνάξεων του Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου Βούλας, για το Εκκλησιαστικό Έτος 2014-2015.



   Την Κυριακή Β΄ Λουκά, 5 Οκτωβρίου 2014, στο τέλος της  Θ. Λειτουργίας πριν τη διανομή του Αντιδώρου, τελέσθηκε ο Αγιασμός από τους Ιερείς του Ναού, για την Έναρξη των μαθημάτων των Κατηχητικών Συνάξεων της Ενορίας του Αγίου Νεκταρίου Βούλας, με τη συμμετοχή αρκετών παιδιών αλλά και όλου του Εκκλησιάσματος.


   Μετά την τέλεση του Αγιασμού και την διανομή του Αντιδώρου, όσα  παιδιά μπόρεσαν να παραβρεθούν μαζί με τους γονείς τους, πέρασαν στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού και έλαβαν ένα μικρό κέρασμα.

   Μετά το κέρασμα, ο Υπεύθυνος Νεότητος του Ιερού Ναού π. Αντώνιος Χρήστου, αφού καλωσόρισε τους γονείς και τα παιδιά και τους ευχαρίστησε για την συμμετοχή τους στις Κατηχητικές Συνάξεις,  αναφέρθηκε Θεολογικά για τον σκοπό της Κατηχήσεως που είναι ουσιαστικά η σύνδεσή μας με τον Χριστό μέσω της Θ. Λειτουργίας. Τόνισε δηλαδή και συνέδεσε την συνειδητή συμμετοχή μας στο Μυστήριο των Μυστηρίων, τη Θεία Λειτουργία, με το σκοπό των Κατηχητικών Συνάξεων, οι οποίες μας προετοιμάζουν καταλλήλως στη συμμετοχή μας στο γεγονός της Εκκλησίας.

   Στη συνέχεια ο  π. Αντώνιος  επίστησε τη προσοχή σε γονείς και παιδιά σε μερικά πρακτικά ζητήματα που παρατηρήθηκαν τις προηγούμενες χρονιές και πρέπει  να βελτιωθούν για την ομαλή λειτουργία των Κατηχητικών Συνάξεων και την ασφάλεια των παιδιών.

   Μετά την αποχώρηση των παιδιών και των γονέων τους, ακολούθησε μικρή σύσκεψη και εκτενή συζήτηση των Κατηχητών με τον Ιερέα Νεότητος για να επιλυθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες ώστε να είναι όσο το δυνατόν ανθρωπίνως αποδοτικότερη και καρποφόρα η κατηχητική διακονία τους,  στη φετινή εκκλησιαστική χρονιά.


                                      Εκ του Νεανικού Τομέα του Ιερού Ναού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή