Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Η «Υπαπαντή» εφαρμόστηκε στην Νεανική Σύναξη του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Βούλας.



Την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012, ημέρα Εορτής της Υπαπαντής του Σωτήρος Χριστού, ήταν και η ημέρα που πραγματοποιείται η εβδομαδιαία Συνάντηση, της Νεανικής Συνάξεως του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Βούλας.

  Προσκεκλημένος ομιλητής  στις 9.00 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Βούλας, ήταν ο Προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγίου Ιωάννου Βούλας και Υπεύθυνος του Γραφείου Γάμου της Ι.Μ. Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης π. Σωτήριος Θωμόπουλος.

  Ο π. Σωτήριος με διαλεκτικό τρόπο, απαντώντας σε ερωτήσεις πολλές φορές, των συμμετεχόντων  της Συνάξεως, για δύο ώρες αναφέρθηκε σε  πολλά  θέματα!  Στην αρχή αναφέρθηκε στο γεγονός και το νόημα της Εορτής της Υπαπαντής. Διευκρίνισε  ότι σημαίνει συνάντηση με τον Σωτήρα Χριστό και  ότι έχει άμεση σχέση για εμάς τους πιστούς και γενικότερα κάθε άνθρωπο. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο τομέα που υπηρετεί επί δέκα χρόνια που υπάρχει Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας και αναφέρθηκε σε πολλά περιστατικά από την εμπειρία του, αλλά και την θεολογία της Εκκλησίας γενικότερα, για το θέμα του γάμου, των ανθρωπίνων σχέσεων και τις κυριότερες αιτίες που σήμερα πολύ γάμοι αποτυγχάνουν και οδηγούνται στα  διαζύγια.

   Προσπάθησε ο π. Σωτήριος να τοποθετήσει το θέμα του γάμου εκτός από το θεολογικό και στο κανονικό πλαίσιο της Εκκλησίας και γι αυτό έκανε εκτενής αναφορά στο Κανόνες της και όπως αυτοί είναι καταγεγραμμένοι στο Πηδάλιο της Εκκλησίας. Έκανε εκτενή αναφορά στο τι περιέχει το Πηδάλιο, από ποιους γράφτηκε  αλλά και την φιλανθρωπία της ποιμένουσας Εκκλησίας ως προς την εφαρμογή τους σήμερα.  Διευκρίνισε ιδιαίτερα τους βαθμούς γάμου, πως διαμορφώνονται ( ζευγάρι 0 Βαθμός ως σάρκα μία, κάθε γέννηση προσθέτεται και 1 βαθμός κτλ) και εξήγησε γιατί εμποδίζει τους γάμους από 8ο βαθμό και κάτω,  υπογραμμίζοντας ότι δυστυχώς  παραβιάζονται οι κανόνες στη σύγχρονη Εκκλησιαστική ζωή και πολύ  επιτρέπονται στη πράξη τέτοιους γάμους με αποτέλεσμα  να συγχέονται τα γένη.  

  Στο τέλος  ο π. Σωτήριος απάντησε και σε γενικότερες ερωτήσεις εκκλησιαστικής φύσεως, που προέκυψαν  κατά τη συζήτηση.  Ο π. Αντώνιος Χρήστου, υπεύθυνος της Συνάξεως προλόγισε και έκανε τον επίλογο της συναντήσεως, ευχαριστώντας τον Ομιλητή και για τον κόπο του να έρθει αλλά και για όσα μας είπε και μας ωφέλησε!  Μετά την αναμνηστική  φωτογραφία όλοι αποχώρισαν ανανεώνοντας το ραντεβού τους για την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου με θέμα «Την ανάλυση και ερμηνεία των Ιερών Κανόνων της Δ΄ Οικουμενικής Συνόδου»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή