Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Κοινή Νεανική Σύναξη των Ενοριών Αγίας Σοφίας Ψυχικού, Αγίας Φιλοθέης του ομώνυμου Δήμου και Κοιμήσεως Θεοτόκου Βούλας.


    Την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 9.30 μ.μ., στον Ι.Ν. Αγίας Σοφίας Νέου Ψυχικού, πραγματοποιήθηκε Κοινή Νεανική Σύναξη, τριών αντίστοιχων Νεανικών Συντροφιών των Ενοριών : α)  Αγίας Σοφίας Νέου Ψυχικού, β) Αγίας Φιλοθέης του ομώνυμου Δήμου και γ) της Κοιμήσεως Θεοτόκου Βούλας.

  Στο χαιρετισμό του ο Υπεύθυνος Νεότητος της Ενορίας που μας φιλοξένησε π. Γεώργιος Χριστοδούλου, καλωσόρισε όλους τους συμμετέχοντες και τόνισε το γεγονός, ότι αν και δεν ανακοινώθηκε η Εκδήλωση αυτή επίσημα και ο αρχικός προγραμματισμός ήταν για 110 συμμετέχοντες, τελικά η συμμετοχή υπερέβη κατά 40 τουλάχιστον επιπλέον συμμετέχοντες (150) , αλλά  φυσικά είναι ευπρόσδεκτοι όλοι! Το μόνο απλά που χρειάζεται, είναι  λίγο υπομονή για να συντονιστεί το σερβίρισμα και κάλεσε τον Προϊστάμενο του Ι.Ν. Αγίας Σοφίας Νέου Ψυχικού να απευθύνει χαιρετισμό.

   Ο π. Ιωαννίκιος Κουλιανόπουλος με την σειρά του,  συνεχάρει τον π. Γεώργιο Χριστοδούλου, για την πρωτοβουλία αυτή, μαζί με τους Υπευθύνους Νεότητος των άλλων δύο συνδιοργανωτών Ενοριών π. Αντώνιο Καλλιγέρη (Διευθυντή  του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής) και π. Αντώνιο Χρήστου  (Βοηθό Γραμματέα του Γραφείου Νεότητος της Ι.Μ. Γλυφάδας Ε. Β. Β. & Β) οι οποίοι πραγματοποίησαν την σημερινή ωραία εκδήλωση , με την συμμετοχή τόσων νέων από τις Ενορίες τους και την ευρύτερη περιοχή της Αττικής. Ευχήθηκε να έχουμε όλοι καλό και αγωνιστικό Τριώδιο και κατανυκτική Τεσσαρακοστή και κάλεσε όλους να αφήσουν και να συγκεντρώσουν σε κατάσταση τα ονόματά τους, για να τους μνημονεύει σε κάθε Θ. Λειτουργία, καθώς είναι το καλύτερο δώρο και το μεγαλύτερο όπλο που έχει ένας Ιερεύς, τη μνημόνευση στο Ιερό Θυσιαστήριο. Πριν κλείσει την ομιλία του ο π. Ιωαννίκιος έκανε μία σύντομη αναφορά και παρουσίαση στους Ιερείς που διακονούν στον Ιερό Ναό (π. Χριστόδουλο Κλαδή, π. Ιωάννη Μήτσου, π. Γεώργιο Χριστοδούλου και τον ομιλούντα) και για τον χώρο που πραγματοποιείται η σημερινή κοινή Σύναξη και την χρηστικότητά της.

  Ο π. Αντώνιος Καλλιγέρης ευλόγησε την κοινή υλική τράπεζα, η οποία ετοιμάσθηκε από τους νέους του Ι.Ν. Αγίας Σοφίας Ψυχικού και ευχήθηκε καλή όρεξη.  Ο π. Χριστόδουλος Κλαδής και αυτός με την σειρά του χαιρέτισε την Συνάντηση με ευχές για καλό πνευματικό αγώνα.

   Ενώ τέλος ο π. Αντώνιος Χρήστου, ευχαρίστησε όλους τους πατέρες του Ιερού Ναού για την φιλοξενία τους και την συμβολή τους για να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση. Θυμήθηκε το γεγονός ότι ο π. Γεώργιος Χριστοδούλου η Πρεσβυτέρα του Αγάθη και ο ίδιος, ήταν μέλη λαϊκά τότε, της Νεανικής  Συνάξεως του π. Αντωνίου Καλλιγέρη στην Ιερά Αρχιεπισκοπή κάθε Δευτέρα και ο σύνδεσμος αυτός, διατηρήθηκε μέχρι σήμερα και αποτέλεσμα και καρπός αυτού του συνδέσμου, είναι η πραγματοποίηση αυτής της κοινής Συνάξεως. Κλείνοντας κάλεσε όλα τα παιδιά, τους νέους που είναι σήμερα  στην κοινή αυτή υλική τράπεζα, να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία και να γνωρίσουν και να γνωριστούν μεταξύ τους.

     Στη συνέχεια μετά το γεύμα ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια, από τους συμμετέχοντες και γενικά ήταν ένα ωραίο κλήμα, γεμάτο χαρά και αισιοδοξία, κάτι που δυστυχώς αρχίζει και λείπει από τους νέους της πατρίδος μας…με τις τελευταίες εξελίξεις στη χώρα μας…! 

  Ο Χριστός όμως είναι η πηγή της χαρά και της ελπίδας και μόνο κοντά Του όλοι μπορούμε αντικρίζοντας και συναντώντας το πρόσωπο του αδελφού, να στηριχτείς για τη δύσκολη πνευματική συνέχεια!



π. Αντώνιος Χρήστου

Εφημέριος Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου Βούλας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή